Uniekerwijs biedt prive paardrijlessen aan voor kinderen en volwassenen zonder beperking en voor mensen met een lichamelijke of psychische beperking.

Op de rug van een paard kom je tijdelijk helemaal los van je dagelijkse verplichtingen. Ook mensen met een lichamelijke of psychische beperking zullen het zitten op een paard als pure vrijheid ervaren.

Het paard maakt stressvrij, onderzoek wijst uit dat paarden een positief effect hebben op mensen.

De interactie met paarden, het verzorgen en rijden, leidt tot stressverlaging en helpt tegen depressies.

Paardrijlessen bij Uniekerwijs biedt plaats voor individuele gerichte afstemming met als doel ieder persoon centraal te laten staan en samen te kijken naar de mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden.

Ja, ik heb interesse

Paardrijles

Paardrijles bij Uniekerwijs ziet er anders uit dan bij reguliere maneges. We besteden veel aandacht aan een vertrouwensband opbouwen met het paard of de pony. We werken daarom in onze lessen met allerlei soorten oefeningen. Hierbij beginnen we met de verzorging en grondwerkoefeningen, die er voor zorgen dat niet alleen het paard zich vertrouwd voelt met ons, maar dat wij ons ook vertrouwd voelen bij het dier. Onze lessen worden op deze manier een fijne ontspannen en plezierige bezigheid, die je even terugbrengt naar het hier en nu.

Therapeutisch paardrijden

Bij het therapeutisch paardrijden zetten we het paard in als ‘’co-therapeut”, door het contact en bewegen met een paard doelmatig te gebruiken, om zo therapeutische effecten te bereiken en te ondersteunen bij psychische en/of lichamelijke problemen of persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. We werken hierbij altijd stap voor stap en streven naar het behalen van persoonlijke succesmomenten.

Voor iedereen

Mensen met een beperking die niet of met moeite kunnen lopen, kunnen op een paard wel ritme en beweging ervaren, en het gevoel hebben om als een veertje gedragen te worden. De wind in je haren te voelen.

Op de rug van het paard, de omgeving ervaren, op een andere hoogte dan vanuit je rolstoel. Vier gezonde en sterke benen onder je, die je ritmisch en ontspannen, door de rijbak of het veld meenemen.

Wij bieden therapeutisch paardrijden aan binnen onze dagbesteding gecombineerd met dierverzorging en grondwerkoefeningen, uiteraard kijken we ook hier naar de persoonlijke mogelijkheden.

Therapeutische paardrijden is uiteraard ook te boeken buiten onze dagbesteding.

Meer weten

Voor vragen omtrent paardrijlessen en therapeutische paardrijden, kun je ons bereiken via het contactformulier.

Bedankt voor jouw bericht. Je ontvangt spoedig een reactie.
Er is iets fout gegaan. Wil je ons bellen?