Het paard is eerlijk, heeft geen ego, staat met vier benen op de grond en is altijd in het hier en nu.

Bij paardencoaching zetten we het paard in als co-coach en als samenwerkingspartner.

Waarom paarden goede coaches zijn?

Paarden zijn zeer sensitief en vangen via hun “antennes” onze non-verbale communicatie op. Een paard is puur en voelt ook de pure essentie van de mens aan. Het hoofd of te wel het ego staat een paard niet in weg, ze prikken feilloos door het “masker” heen. Iets waar wij mensen niet altijd bij stilstaan omdat we vaak in ons hoofd zitten in plaats te doen wat we echt willen vanuit ons hart.

Het paard laat zich tijdens een coachsessie niet van de wijs brengen door wat wij bewust of onbewust anders willen uitstralen of zeggen.

Coachsessie

Tijdens een coachsessie geef ik de coachee een opdracht om samen met het paard uit te voeren, zelf kijk ik toe hoe de coachee dit aanpakt en hoe het paard reageert. Het gedrag en lichaamstaal dat het paard toont, dient als een spiegel voor de deelnemer.

Ook de inzet van Motiverende Gespreksvoering is hierbij een ware aanvulling bij het aanraken van de innerlijke drijfveren en idealen van de coachee. De feedback die het paard geeft en het gevoel dat de coachee hierbij ervaart, creëert bewustwording van het eigen gedrag van de coachee en het effect hiervan op anderen.

Door de bewustwording tijdens de coachsessie met een paard krijg je de mogelijkheid tot persoonlijke groei en ontwikkeling, een investering in jezelf.

Voor wie?

Het goede nieuws is dat paardencoaching in principe bij iedereen kan worden ingezet, die door bepaalde omstandigheden ergens tegen aan loopt. Bv. Persoonlijke ontwikkeling; te veel van jezelf vragen; weinig zelfvertrouwen; aangeven van je eigen grenzen ect.

Uniekerwijs zet Paardencoaching ook in,bij complexere problematiek zoals;

  • Gedragsproblematiek zoals autisme en ADHD
  • Leerproblemen
  • Burn-out
  • Depressie en Angsten

Meer weten

Voor vragen omtrent paardencoaching, kun je ons bereiken via het contactformulier.